Limonun ve portakalın kabuklarını rendeleyin. Ancak beyaz kısımlarını rendelemeyin.
Daha sonra limonun ve portakalın çekirdeklerini temizleyin.
Bir rondo yardımıyla limon ve portakalı parçalayıp püre haline getirin.
Kapağı olan bir kabın içerisine şekeri ve kabukları ilave edip iyice karıştırın ve bir karışıma rondoda bulunan limon ve portakalları da ekleyip şekeri eriyene kadar karıştırın sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin
Tülbent yardımıyla yada süzgeç yardımıyla karışımı süzün.
Her litresini yavaş yavaş ekleyerek posa da bulunan limon tadı ve kokusu gidene kadar işleme devam edin .
Sonrasında limonatalarımız hazır.
Not: Eğer ben bu kadar uğraşamam hemen hazırda bulunsun derseniz portakal ve limonları buzdolabına atıp daha sonra yine aynı ölçülerle biraz çözüldükten sonra 1 gün beklemeden yapabilirsiniz.