Havuç ile sotelenmiş ıspanaklar, yoğurt ve baharatlı nohut ile birleşiyor. Hem sebze hem de bakliyat barındıran bu tarif aşırı lezzet ve sağlık içerir.
👩🍳Yemeklik doğranmış kuru soğan tavada tereyağı ile kavrulur. Sarımsak, ince doğranmış kapya biber, yeşil biber ve ince rendelenmiş havuç eklenir ve bir süre sotelenir.
İnce doğranmış Ispanaklar eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Hafif diri kalmasında sakınca yoktur. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır ve soğumaya bırakılır.
Küçük bir tavada tereyağı ve zeytinyağı eritilir. Hafif iri çekilmiş ceviz ve haşlanmış nohutlar eklenir. Tuz ve kırmızı toz biber eklenir.
Soğuyan ıspanaklar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Üzerine tereyağlı cevizli ve nohutlu harç yayılır. Afiyetle ❤️