Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Esmer bulgur ve mor havucun nefis lezzet uyumu.👌🥰

Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuç rendelenir. 
  2. Kuru soğan küp küp doğranır. 
  3. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyulur, kızdırılır. Yağ kızınca havuç ve soğan koyulur, sebzeler yumuşayınca esmer bulgur koyulur.
  4. Baharatlar eklenir, bulgur ve sebzeler kavrulur. Sıcak su koyulur. (Sıcak su bulguru bir iki parmak geçmeli.)
  5. Pilav suyunu çekene kadar pişirilir. 
  6. Dinlenmeye bırakılır.
  7. Servis edilir.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Sizden Lezzetler Pilav Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası