Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene
Meltem Ateş
8 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene Tarifi İçin

Malzemeler


Mercimekli Ve Kızarmış Soğanlı Pilav İle Fırınlanmış Rezene

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kök rezeneyi ince dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Yapışmaz tabanlı bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp pirinç ile bir çay kaşığı tuz ve tane kimyonu ekleyin.
  3. Karıştırarak pirinci bir iki dakika kavurun. 400 ml sıcak su ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp orta-kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin.
  4. Soğanı ince piyazlık kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıttığınız tavada altın rengi alana dek karıştırarak kavurun.
  5. Kızarmış soğanları ve haşlanmış yeşil mercimeği pilava ekleyip karıştırın. Fırınlanmış rezene ile birlikte servis edin. 

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası