Limonata
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün ilk içecek tarifini paylaşalım. Yaz boyu o kadar çok yapılıyor ki bizde. C vitamini için şimdi de yapmak istedik, hava karlı ama olsun 😊 Sürahiye koyulur koyulmaz üçer bardak içti bile çocuklar. Tadı lezzeti harika. Kaydedin mutlaka, Ramazan ayında da lazım olur. Yaz sıcağında da 😉

Limonata Tarifi İçin

Malzemeler

Limonata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Limon ve portakalın dış kabuğu ve içi alınır. Ortasında kalan beyaz kısımları ayıklanır (acılık vermesi büyük olasılık çünkü).
  2. Şeker ile birlikte kabuk ve iç kısımlar rondoya alınır. İyice karışması sağlanır. Uygun bir karıştırma kabına aktarılır ve iki buçuk litre su eklenir.
  3. Blenderla birbirlerine iyice karıştırılır. Pürüzsüz olması için ince tel süzgeçten yada tülbent ile süzülür. Şişe yada sürahiye doldurulur.
  4. İçine bir kaç nane yaprağı koyulur. Nane yapraklarını uzun süre içinde tutmuyorum, ferahlık hissi yerini açıklığa bırakabiliyor. Servis etmek üzereyken de koyabilirsiniz. Afiyetle ❤️
  5. 🧐 Portakallar mevsiminde dondurucuya atılarak he mevsim yapılabilir
    1. 🧐Ben kullanmadım ama limonunuz güzel renk vermediyse hiçbir zararı olmayan ve tadını bozmayan zerdeçaldan yarım çay kaşığı kadar koyabilirsiniz. Rengi istediğiniz sarıya dönecektir.

Tarif Kategorileri

Alkolsüz İçecekler Soğuk İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası