Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ekşi ve baharatlı nefis somon balığı tarifi. 👌🐟

Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Sos İçin:

Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  2. Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir. 
  3. Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  4. Yağ  biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir, kızarmaya bırakılır.
  5. Balıklar biraz kızardıktan sonra ters çevrilir . Diğer tarafı pişirilir. Tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür. 
  6. Balıklar kızarırken sos hazırlanır . Limon ve portakal sıkılır.
  7. Limon ve portakal suyu  bir kaba koyulur. Sos için kalan tüm malzemeler limon ve portakal suyuna koyulur, karıştırılır. (Baharat miktarları damak zevkine göre azaltılıp, çoğaltılabilir.) 
  8. Kızaran balıklar servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
  9. Ilık servis edilir.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Balık Yemekleri Sos Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası