Dolmalık biberleri yıkıyorsunuz, ve içindeki çekirdekleri ayırıyorsunuz.
Kapağını atmıyorsunuz çünkü dolmalarımızı doldurduktan sonra kapağımızla beraber kapatıyoruz.
İç harcı için; Pirinci ıslatın ve soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağ dökerek ısıtın. Yağ ısındığında soğanları ekleyin ve rengi pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra kıyma ve pirinci ilave ederek karıştırın. Harcın diri kalması için 1-2 kez kavurduktan sonra ocaktan alın.
İçini oymuş olduğunuz dolmaları, kıymalı harç ile doldurun.
Sosu için; 1 litre su, iki kaşık salça ve nane tozunu güzelce karıştırın.
Tenceremizin içine sırayla dolmaları dizip, domates salçası ile hazırlamış olduğumuz sosu üzerine döküp yaklaşık 1 saat orta ateşte kaynatıyorsunuz. Afiyet olsun 😋