SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Kırmızı Lahana Çanağında Kısır
Kırmızı Lahana Çanağında Kısır
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
13 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kısırı bir de böyle deneyin .Hem sunumu hem lezzeti ile beğeni kazanacak kısır tarifi.
Kırmızı Lahana Çanağında Kısır Tarifi İçin
Malzemeler
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı kaynar su
Yarım bağ maydanoz
1 tane orta boy yeşil biber
1 tane orta boy kırmızı biber
1 tane orta boy havuç
1 tane orta boy domates
1 tane orta boy salatalık
3 tane küçük boy kuru soğan
4-5 yaprak marul
3-4 dal yeşil soğan
1 tane küçük boy kırmızı lahana
Yarım yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane limon
1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
2 çay kaşığı sumak
Yarım yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı vişne ekşisi sosu
Tuz
Kırmızı Lahana Çanağında Kısır
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir kaba ince bulgur koyulur, kaynar su dökülür. Kabın üzeri kapatılır, bulgurlar pişmeye bırakılır.
Bulgurun suyu çekene ve yumuşayana kadar bekletilir.
Tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
Soğanların rengi değişmesine yakın salça koyulur. Soğanlar bir süre salçayla kavrulur. Pişince altı kapatılır.
Bir kaba havuç rendelenir. Küçük küçük doğranmış salatalık, domates, biberler, yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanoz ve marul koyulur.
Pişen ince bulgurun içine hazırlanan soğanlı sos koyulur ve karıştırılır. Hazırlanan sebzeli karışım koyulur ve karıştırılır.
Baharatlar koyulur ve karıştırılır. Kırmızı lahana yapraklarının içerisinde servis edilir.
Tarif Kategorileri
Farklı Sebze Yemekleri
Sizden Lezzetler
Sizden Klasik Tarifler
Meze Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası