Kaşarlı Sucuklu Patates Kapatma
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sabah uyanmışsın, masada alt üst patateslerin arasında erimiş halde kaşar peyniri, üstünde sucuğun lezzeti seni bekliyor. Tamam tamam "bunu hazırlayacak olan zaten benim" diyorsun, sonuçta o masada sen de olacaksın 🥰

Kaşarlı Sucuklu Patates Kapatma Tarifi İçin

Malzemeler

Kaşarlı Sucuklu Patates Kapatma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesler ince halka şeklinde doğranır. Bir kapta zeytinyağı, tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber harmanlanır.
  2. Patatesler hazırlanan baharat sosuna bulanır. Pişirme işleminin yapılacağı tavaya, patatesler çok az üst üste gelecek şekilde tavaya dizilir.
  3. Üstlerine kalın dilimlenmiş kaşar peyniri ve ince dilimlenmiş sucuklar dizilir. Kalan patatesler de aynı şekilde üstüne dizilir.
  4. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 10-15 dk pişirilir. Spatula yada kapak yardımı ile ters çevirerek diğer tarafı da 10-12 dk pişirilir. (Pişme süresi değişkenlik gösterebilir, çok kısa sürede pişme sağlamayacaktır. Kontrol edilmelidir).
  5. Servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis edilir.
  6. 🧐 Kaşar peyniri mutlaka olmalıdır, sucuk isteğe bağlı olarak koyulmayabilir yada başka ürün kullanılabilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Sizden Klasik Tarifler Peynirli Tarifler Sizden Lezzetler Şarküteri Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası