Karides Kokoreç
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz ürünlerinin kesinlikle vazgeçilmeyeni: Karides. Nisan ve Mayıs aylarında taze, diğer zamanlarda ise donuk olarak büyük marketlerde bulup pişirip yiyebileceğiniz kabuklu deniz canlılarından biridir. Bende size tadına varabileceğiniz, suyuna banabileceğiniz, isterseniz çektirip ekmek arası olarak tüketebileceğiniz bir tarifle gelmek istedim.

Karides Kokoreç Tarifi İçin

Malzemeler

Karides Kokoreç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Woke tavanın içerisine sırası ile ince doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsak ilavesi yapılarak yüksek ateşte az yağda kavrulur.
  2. Mevsiminde taze olarak bulabildiysek kabuklarından ayırıp iç organlarını temizleyip yıkadıktan sonra uluslararası doğrama tekniklerinden macedoine yöntemi (bir kaşığa 3-4 adet gelecek küp) ile kesildikten sonra tavamıza karides atılır.
  3. Küp şeklinde kestiğimiz domateslerimize ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha sotelendikten sonra servise hazır hale gelir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası