Karalahana Dolması
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Seveceğiniz lezzetli karalahana dolması tarifi.👌😍

Karalahana Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Karalahana Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karahalanalar kaynayan suyun içine koyulur. Üzerine karbonat atılarak(karalananın daha yeşil olması için) 3-4 dakika pişirilir. Pişen karalahanalar soğuk suda bekletilir.
  2. İç malzeme için: Tencereye zeytinyağı koyulur. Biraz kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
  3. Rengi pembeleşinceye kadar  ara ara karıştırılır. Pirinç koyulur ve karıştırmaya devam edilir. Baharatlar koyulur.
  4. Tencerenin altı kapatılır. İnce ince doğranmış reyhan otu ve dereotu koyulur (sonradan koyma sebebi canlılığını kaybetmemesi için).
  5. Soğuyan karalahanadan bir yaprak alınır sapı ayrılır ve  iç malzemesi yaprağın ortasına  koyularak sarma işlemi yapılır.
  6. Diğer yapraklarda da aynı işlem uygulanır. Sarma işlemi bitince ayrılan sap kısımları da tencereye koyulur.  
  7. Tencereye koyduğumuz  sarmaların üzeri için: Bir tabağın içine salça ve sıcak su  koyulur. Salça ezilene kadar karıştırılır. Sarmanın üzerine dökülür.
  8. Sarmanın üzerine biraz tuz ve zeytinyağı gezdirilir. Üzerine tabak koyularak (yapraklar dağılmaması için) kapağı kapatılır ve  ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır. 
  9. Sıcak servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Sizden Klasik Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri Dolma Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası