Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Somon balığını bir de böyle deneyin.👌

Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  2. Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir. 
  3. Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  4. Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
  5. Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür. 
  6. Balıklar kızarırken sos hazırlanır. 
  7. Limon sıkılır. Mandalina sıkılır. 
  8. Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur. 
  9. Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.) 
  10. Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
  11. Tavada balığın  yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası