İçli Köfte
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İster haşlayın, ister kızartın, 12 adet içli köfte tarifi..

İçli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç malzemesi için:

İçli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
  2. Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
  3. Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  4. Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
  5. Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp iyice yoğuralım.
  6. Cevizden biraz büyük parçalar koparalım parmağınızla oyup iç malzemeden bir miktar ekleyip ağzını kapatalım.
  7. İçli köftelerimiz hazır.
  8. İster derin bir tencerede bol yağda kızartarak, isterseniz de yine derin bir tencerede bolca su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
  9. (Haşlamada: Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.)
  10. Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Yöresel Tarifler Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası