SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
İçli Köfte
İçli Köfte
mert can burgu
14
Tarif
3
Takipçi
Güncelleme tarihi:
28 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
İster haşlayın, ister kızartın, 12 adet içli köfte tarifi..
İçli Köfte Tarifi İçin
Malzemeler
Hamuru için:
1.5 su bardağı köftelik bulgur
1.5 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı un
Çeyrek su bardağı irmik
Tuz
İç malzemesi için:
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek paket margarin
Pul biber, tuz, karabiber, kekik
İçli Köfte
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp iyice yoğuralım.
Cevizden biraz büyük parçalar koparalım parmağınızla oyup iç malzemeden bir miktar ekleyip ağzını kapatalım.
İçli köftelerimiz hazır.
İster derin bir tencerede bol yağda kızartarak, isterseniz de yine derin bir tencerede bolca su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
(Haşlamada: Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.)
Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Yöresel Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası