Güveçte Sebzeli Palamut
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün balık günü ❤️ Mantarlı sebzeli fırında palamut. Bir büyük palamut ile dört kişiye yetecek bir tarif, kaydetmeyi beğeniyi ve elbette denemeyi hak ediyor. Balığı yerken kılçığı ile uğraşmaktansa yemeği hazırlarken uğraşmayı tercih ediyorum. O nedenle kılçıkları ayıklıyorum (genelde hamsi hariç) ama balığın en lezzetli olan yeri yani kılçıklarının etrafındaki etleri ziyan etmeden.

Güveçte Sebzeli Palamut Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Sebzeli Palamut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Palamutlara kılçıklarından ayrılır ve kuşbaşı doğranır. 
  2. Arpacık soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. İri doğranmış mantarlar ilave edilerek bir süre sotelenir.
  3. İri doğranmış sivri biberler ve domatesler eklenir. Bir süre sotelenir ve balıklar ilave edilir. Kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır.
  4. Balıkların dağılmaması için fazla karıştırılmamalıdır. Balıkların rengi dönünce soya sosu eklenir ve karıştırılır.
  5. Hazırlanan karışım güveç kaplarına paylaştırılır. Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Kızarana kadar fırında pişirilir.
  6. 🧐 Soya sosu koyduğumuz için ekstra tuz koymamıza gerek yok.
  7. 🧐 Palamut dışında balıklarla da rahatlıkla yapılabilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Klasik Tarifler Balık Yemekleri Sizden Lezzetler Palamut Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası