Güveç Tepside Patates Oturtması
Raziye tetik Yöresel yemekleri,türk mutfagini, ve modern degisik yemekleri yapmayi severim
5 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konya yöresinde patates mıklası da denilen patates oturtmasını güveç tepside fırında denedim, harika oldu. Siz de denemelisiniz👍

Güveç Tepside Patates Oturtması Tarifi İçin

Malzemeler

Güveç Tepside Patates Oturtması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri ikiye bölüp yarım ay seklinde ince ince doğruyoruz.
  2. Soğanları da halka halka doğruyoruz.
  3. İlk soğanları halka halka doğrayıp birazını en alta seriyoruz.
  4. İkinci sıraya patates seriyoruz. Kuru biberleri de aralarına yerleştiriyoruz.
  5. Kavurmaları da koyuyoruz. Üzerini patatesle kapatıyoruz.
  6. Diğer tarafta salçayı suyla açıp yemeğin üzerine döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Sizden Lezzetler Patatesli Tarifler Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası