Fırında Sebzeli Somon Balığı
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık severler için nefis bir tarif 👌🐟

Fırında Sebzeli Somon Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Sos İçin:

Fırında Sebzeli Somon Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenen balıklar dilimlenir, tuzlanır. (Balığın tuzu girmesi için 1,5 saat bekletilir.)
  2. Limonun suyu sıkılır.
  3. Patates ve havuç  halka şeklinde  doğranır. 
  4. Soğanlar piyaz şeklinde doğranır.
  5. Maydanozlar ve dereotu ince ince kıyılır.
  6. Sarımsaklar ince ince doğranır.
  7. Biberler uzun uzun doğranır.
  8. Domatesler yarım ay şeklinde doğranır.
  9. Fırın tepsisi alınır. Önce patatesler sonra havuç, soğan, maydanoz ve dereotu (yarısı balığın altına diğer yarısı balığın üzerine) balıklar, soğan, dereotu ve maydanoz, domates, çarliston  biber, defne yaprağı koyulur. Balığın üzerine limon suyu gezdirilir.
  10. Sosu için; Salça bir kaba koyulur. Sıcak su koyularak salça açılır.  İçerisine tüm baharatlar koyulur karıştırılır.
  11. Balıkların üzerine sos koyulur. Zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  12. Islatılarak nemlendirilmiş tepsi kağıdı ile üzeri kapatılır. 220 derecede pişirilir.
  13. Sebzeler ve balık yumuşayınca üzeri açılır hafif kızarınca fırın kapatılır. Servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası