Fırında Hamsi
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Böyle bir balığın yanında taze reyhan, limon suyu, zeytinyağı ile hazırlanan salata iyi gider. Afiyet olsun.

Fırında Hamsi Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Hamsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri yıkamadan önce balığı yıkacağınız kabın içerisine su ile birlikte 1 yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi koyarak balıkları içerisine aktarın.
  2. 10 dakika kadar bekledikten sonra balıkları ayıklamaya başlayalım. Ayrı bir kabın içerisine temiz bir su koyarak ayıkladığımız hamsileri içerisine atarak yıkayalım.
  3. Daha sonra balıklarımızı süzerek tekrar aynı işlemi üç dört kez daha uyguladıktan sonra balıklarımızın süzülmesini sağlamak için süzgece aktaralım.
  4. Süzülen balıkları, ince doğradığımız maydanozlarımız, piyazlık soğanlar, kapari, kurutulmuş domates, tuz ve zeytinyağımız ile harmanladıktan sonra fırın tepsimize aktaralım.
  5. En son üzerine kestiğimiz limonları koyduktan sonra 180 derecelik ısıtmış olduğumuz fırında pişmeye bırakalım.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Balık Yemekleri Hamsi Tarifleri Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası