Fırında Çipura
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 48 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırından çıktıktan sonra biberiye’nin kokusu inanılmaz sarıyor mutfağı iştahınızda bir o kadar kabarıyor. Ben bu balığı servis ederken roka, tere, reyhan, deniz tuzu, limon suyu, zeytinyağı kullanarak hoş kokulu bir salata hazırlıyorum. Tabağımın altına ilk önce salatadan sonra balığımı koyarak güzel bir görüntü elde ediyorum.

Fırında Çipura Tarifi İçin

Malzemeler

Patateslerin terbiyesi için:

Fırında Çipura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çipura filetolarını güzelce temizleyip yıkadıktan sonra zeytinyağı, biberiye, karabiber, deniz tuzu kullanarak marine edin.
  2. Baby patatesleri güzel bir şekilde yıkadıktan sonra mayonez tenceresinin içerisine zeytinyağı, hardal, ketçap, yoğurt, kuru kekik, tuz gibi malzemeleri katarak karıştırın.
  3. Patatesleri ilave ederek alttan üste doğru karıştırarak sosu iyice yedirin.
  4. Daha sonra fırın tepsisine marine ettiğimiz levrekleri koyalım. Patatesleri ilave edelim.
  5. Fırını 200 dereceye getirelim. Isındıktan sonra 48 dakika boyunca pişmeye bırakalım.  

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Levrek Tarifleri Fırın Yemekleri Balık Yemekleri Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası