Fasulye Ezmesi
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fasulye içerdiği protein ile a, b ve c vitaminleri açısından oldukça önemli bir besin. Sanırım girmediği mutfak yoktur. Ana yemek olarak tüketilen fasulyeyi bir de salata meze grubu olarak denemenizi tavsiye ederim.

Fasulye Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Fasulye Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyeler akşamdan suya koyulur ve haşlanır. İyice haşlanıp suyu süzülen fasulyeler rondoya alınır.
  2. Diğer malzemeler ilave edilerek rondodan geçirilir.
  3. Damak tadınıza göre baharat ve tuz ilave edilebilir.
  4. Servis tabağına alınan fasulye ezmesinin üzerine zeytinyağı gezdirilir ve pul biber serpilir.
  5. 🍽️ Kurutulmuş ekmek ile çok keyifli olabiliyor.
  6. 🍽️ Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. 
  7. 🍽️ Damak tadınıza göre bu tarife avokado ekleyerek de yapabilirsiniz.
  8. 🍽️ İçine minik minik doğranmış salatalık turşusu da girebilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası