Etli Girit Kabağı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@okayinmutfagi Arzu Okay Yücel’den lezzetini çok beğeneceğiniz nefis dolma tarifi ile karşınızdayız. Potasyum, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan girit kabağını, bu kez dolma yapımında kullanıyoruz. Kıymalı iç harç ile doldurulan kıymaları isteğe göre tencerede veya fırında pişirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, okuyucumuzdan gelen etli girit kabağı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak adım adım anlatımıyla kıymalı kabak dolması ve nefis kabak çiçeği dolması tarifini de deneyebilir, daha fazlası için dolma tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Etli Girit Kabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Girit Kabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm malzemeler bir kaba alıp yoğurun. Kabakların içlerini oyun.
  2. Kıymalı iç ile kabakların içini doldurun..
  3. Tencerenin dibinde zeytinyağı, domates salçası ile sarımsak kavrulur.
  4. Doldurulan Girit kabakları tencereye yerleştirin.
  5. Kabakların yarısına kadar su ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  6. Arzuya göre üzerine tereyağı yakıp servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Klasik Tarifler Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Dolma Tarifleri Sizden Gelenler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sebze Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası