Brokolili Ve Beşamel Soslu Makarna
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brokolili Ve Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Makarna malzemeleri:

Beşamel sos malzemeleri:

Brokolili Ve Beşamel Soslu Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Daha önceden haşladığımız brokolilerden istenildiği miktarda (3-5 adet ufak boy) alınıp ince ince doğrayalım.
  2. Makarnayı bol suda 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile pişirip süzelim.
  3. Makarna piştikten sonra makarna ve brokolileri fırın kabında karıştıralım. Fırını 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
  4. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Eriyince 2 yemek kaşığı unu ekleyip kavuruyoruz.
  5. Ardından 2 su bardağı sütü ekliyoruz. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam aldığında tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıyoruz.
  6. Hazırlamış olduğumuz fırın kabındaki makarnaya sosu döküyoruz. (içine işleyecek ve her yer kaplayacak şekilde) daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına kabı ekleyip 6-9 dk pişiriyoruz.
  7. Rendelenmiş kaşarları üzerine ekleyip, kaşarlar eridikten sonra fırından çıkartılıp servis edilebilir.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Makarna Tarifleri Fırın Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası