Beğendili Karides Tava
Duygu Danacı
1 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beğendili tariflere bayılıyorum. Hünkar beğendi yemeği favorilerim arasındadır. Daha önceden beğendili köfte ve beğendili çıtır tavuk tarifi vermiştim. Bu sefer karides tava ile birleştirdim, süper oldu😍

Beğendili Karides Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Beğendisi için:

Beğendili Karides Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beşamel sos yapmak için tavaya tereyağını koyup eritiyoruz.
  2. Yağı eridikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz.
  3. Tuz ve karabiberini de ekliyoruz.
  4. Kıvamı katılaştıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip durmadan karıştırıyoruz.
  5. Közlenmiş patlıcanı küçük küçük kesiyoruz ve beşamel sosa ekliyoruz.
  6. Kaşar rendesini de ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Karides tava için tavaya tereyağını ekleyip eriyince sarımsağı ve karidesleri ekliyoruz.
  8. Karidesler suyunu salmaması için yüksek ateşte rengi değişinceye kadar, kurutmadan pişiriyoruz.
  9. Baharatlarını da ekleyip 1 dakika daha karıştırıyoruz.
  10. Servis yaparken tabağa ilk olarak beğendiği daha sonra üzerine karidesleri koyup sıcak olarak servis yapıyoruz.
  11. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Lezzetler Balık Yemekleri Davet Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası