Bamya Turşusu
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çocukluğumdan beri en sevdiğim sebzelerden olan bamya ile ilgili bir tarifle geliyorum bugün size. Özellikle hoş sohbetlerin yapıldığı davet sofralarının, rakı mezelerimin yanında alternatif bir ürün “Bamya Turşusu.” 

Bamya Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Bamya Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Turşumuzu hazırlamak için ilk etapta bamyalarımızı yıkayıp ayıklayalım.
  2. Daha sonra temiz bir kavanozumuza sarımsakları, tane karabiberi, defne yaprağını en son ayıkladığımız bamyalarımızı ilave edelim.
  3. Tenceremizin içerisine sıvı malzemelerimiz ile beraber kaya tuzunu ilave ederek ocağımız altını açarak karıştırmaya başlayalım.
  4. Hafif kaynak karışımı kepçe yardımı ile kavanozumuza ilave edip kapağını kapatalım.
  5. Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz turşumuzu ters çevirerek serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Turşu Tarifleri Sizden Lezzetler Konserve Tarifleri Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası