SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Kahvaltılık Tarifler
Un Kavurması (Bulamaç)
Un Kavurması (Bulamaç)
Raziye tetik
Yöresel yemekleri,türk mutfagini, ve modern degisik yemekleri yapmayi severim
5
Tarif
1
Takipçi
Güncelleme tarihi:
16 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Konya yöresinden kavurma ve unla yapılan eskilerde kahvaltı olarakta tüketilen bir tarif
Un Kavurması (Bulamaç) Tarifi İçin
Malzemeler
1 su bardağı kadar kavurma
2 su bardağı un
1 cay bardağı sıvıyağ
Su
Un Kavurması (Bulamaç)
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Sıvıyağı tavaya alıp unu kavuruyoruz.
Unun rengi hafif değişince kavurmayı koyuyoruz. 2-3 dakika kadar birazda kavurmayla kavuruyoruz.
Ocağın altını kapatıp, üzeri hafif batana kadar soğuk su ekleyip elimizle eziyoruz.
Ezdikten sonra tekrar üzeri batana kadar soğuk su ekleyip ocağa alıyoruz. 5 dakika kadar ocakta karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp servis ediyoruz.
Tarif Kategorileri
Kahvaltılık Tarifler
Yöresel Tarifler
Sizden Kahvaltılık Tarifler
Sizden Lezzetler
Benzer Tarifler
Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma