Süt Reçeli
Hilal kaya Gastronomi ve mutfak sanatları mezunuyum.tatlilar ve yemekler yapmayı seviyorum.
5 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Süt reçeli ilk duyduğumda oldukça şaşırdığım, yok artık sütün de reçeli mi olur canım dediğim harika bir lezzet...

Alternatif olarak acı biberli reçel, kozalak reçeli ve kavun kabuğu reçeli tarifine göz atın.

Süt Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Süt Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 litre süt ve şekeri derin bir tencereye alın.
  2. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın.
  3. Karıştırırken tencerenin dibine değdirmeden karıştırırsanız temeliniz daha güzel olacaktır.
  4. Kaynadıktan sonra içerisine karbonatı ilave edin karıştırın. 
  5. Bu aşamada karbonatın etkisi ile kabaracaktır; karıştırınca  sönecek  merak etmeyin. Karıştırarak altı kısık bir şekilde 1 saat pişirin.
  6. Biriken köpükleri bir tabakta biriktirin.
  7. Bu aşama  pürüzsüz  olması  için  önemli; rengi karamel rengini alınca ve kıvamı koyulaşınca alabilirsiniz. 
  8. Daha sonra ise kavanoza koyun ve kapağı kapatın.
  9. Soğuyunca buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  10. Afiyet olsun 😊

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri Sizden Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma