Patatesli Açma
Neslihan KOÇ ERDOĞAN Neslinin Tükenmeyen Lezzetleri
4 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kolay açma tarifini de mutlaka deneyin.

Patatesli Açma Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Açma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ön hazırlık olarak patatesleri soyup uygun tencere içerisine alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
  2. Hamuru yoğuracağınız derin ve geniş kase içerisine ılık süt ve suyu, ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. İnstant maya aktif olduğu için ön mayalanma işlemi yapmaya gerek yok.
  3. Azar azar un ilavesi ile ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabın tabanını yağlayarak hamuru içinde çevirip her yerinin yağlanmasını sağladıktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 45-60 dakika arası oda ısısında mayalanmaya bırakın. 
  4. Mayalanma süresi yaklaştığında haşlanan patateslere tuz ve tereyağını ekleyip püre haline getirin. 
  5. Mayalanan hamuru açıp, hafif unladığınız tezgah üzerinde 1-2 dakika yoğurarak toparlayın. 4 eşit bezeye ayırın. 
  6. İlk bezeyi yine unlayarak bir merdane veya kalın oklava ile dikdörtgen şekilde açın. Yarım cm kalınlığında açmanız yeterli olacaktır.
  7. Açtığınız hamurun üzerine patates püresinin 1/4 ini alarak kaşığın tersi ile tüm hamura yayın. Kenarlarına kadar gelmesine özen gösterin. 
  8. Kalan diğer 3 bezeye de aynı işlemleri yapıp aralarına patates püresi sürün. 4. yufkanın üzerini de patates püresi ile kapladıktan sonra bir bıçak yardımı ile kısa kenarından uzunlamasına keserek 18 şerit elde edin. 
  9. İlk şeridi uzunlamasına ikiye katlayarak her iki ucundan ters istikamete doğru çevirerek burgu yapın ve iki ucu birleştirip yapıştırın.
  10. Hazırladığınız halkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin. Her tepsiye 6 tane sığdırarak 3 tepsi hazırladım ben. 
  11. Tepsiye dizdiğiniz halkaların üzerine yumurta sarısı sürerek hazırlayın. İlk tepsi hazır olunca önceden ISITILMAMIŞ 200 C ayarlı fırına verin. 
  12. İlk tepsi pişerken 2. tepsiyi, 2. tepsi pişerken de 3. tepsiyi hazırlayın. Bekleme aşamasında tepsi mayalanması da gerçekleşmiş oluyor. 
  13. Benim fırınımda 25 dakika da üzerleri kızardı. Her fırına göre pişme süresi farklılık göstereceği için pişirme aşamasında kontrollü olun lütfen.
  14. Fırından çıkan açmalarınızı ister sıcak, ister ılık isterseniz de ertesi gün servise çıkarabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun..

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Kahvaltılık Tarifler Sizden Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Hindi fümeli avokado tost