Egg Benedict
Gastrokantv İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ve eğitmenleri...
3 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kızarmış ekmek üzerine jambon ve poşe yumurta'dan oluşan Hollandaise sos ile servis edilen, klasik bir kahvaltı yemeği...

İngiliz mutfağından nefis egg benedict tarifine göz atın.

Egg Benedict Tarifi İçin

Malzemeler

Hollandaise sos için;

Egg Benedict

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için; Küçük bir tencerede az miktarda su kaynatın. Düşük ateşte sürekli kaynasın.
  2. Tencerenin üzerine oturtabileceğiniz bir kasede tuz, yumurta sarısını ve sirkeyi çırpın.
  3. Kasenin tabanının kaynayan suya değmemesine özen gösterin. Çırpmaya devam ederken sade yağı yavaş şekilde yumurta sarısına ekleyin.
  4. Isının yükselmemesine, yumurta sarısının pişmemesine dikkat edin. Yavaş yavaş sade yağı ekleyerek kıvamlı bir sos elde edin. kullanmak için kenarda bekletin.
  5. Poşe yumurta için bir tencerede su kaynatın, içerisine sirke ve bol tuz atın. Su kaynadıktan sonra düşük ateşte yavaş kaynatın.
  6. Bir çırpma teli ile kaynayan suyu çırpın ve girdap oluşturun. Yumurtayı kaseye kırın ve girdabın ortasına yavaşça bırakın.
  7. Beyazının pişmesini, sarısının çok hafif pişmesini sağlayın. Bu şekilde iki yumurtayı da pişirin.
  8. Ekmeği ve dana jambonu tereyağında her iki tarafını kızartın.
  9. Tabağın en altına kızarmış ekmek, üzerine kızarmış jambonu yerleştirin. Üzerine yumurtaları ekleyin ve en son üstüne sos gezdirin.
  10. Taze kekik veya frenk soğanı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarif Kategorileri

Sizden Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler Video Tarifler Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma