Çocukluğumdan bir lezzet... Daha çok göçmenlerin yaptığı ve kahvaltıda tükettiğimiz, lor ve biberin buluşması... Şimdilerde meze çeşitlerine de ekleyebiliriz. Yoğurtla karıştırarak nefis bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.
Çekirdeklerini temizlediğimiz biberleri halka şeklinde ince ince doğrayalım. Üzerine bir miktar tuz gezdirip, biberleri tuzla ovalım.
Biberler yumuşayana kadar bir iki saat kadar bekletelim. Bekleyen biberler bu arada biraz suyunu salacaktır.
Biberleri güzelce sıkıp suyunu süzün. Başka bir kabın içerisine iki çeşit loru ve suyunu sıktığımız biberleri alıp karıştıralım.
Hazırladığımız karışımın tuzunu kontrol edip damak tadımıza göre ayarlayalım.
Biberli lorumuzu saklamak için küçük şişelere koymak en doğrusu.
Şişelere doldururken kaşıkla bastırarak doldurup içinde boşluk kalmasını engelleyin. Şişenin üzerinde bir parmak kadar boşluk bırakın.
Eritilmiş margarini şişenin üzerine gezdirin. Margarin donup lorumuzun hava almasını engelleyecektir.
Şişe kapaklarının yeni olmasına ve kaynak suda bekletilmiş olmasına dikkat edin. Şişeleri sıkıca kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kullanacağınız zaman birkaç kaşık lor ve üzerine iki kaşık yoğurt dökerek tüketebilirsiniz. İsterseniz kahvaltılarda isterseniz yemeklerinizin yanında...