Bayat Ekmek Köftesi
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Artan ekmeklerin değerlendirilmesi, kahvaltılık güzel bir tarif.

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Bayat Ekmek Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bayat ekmekler küçük küçük elle ufalanır.
  2. Dereotu, maydanoz, yeşil soğan ve roka küçük küçük doğranır.
  3. Sarımsak rendelenir.
  4. Bir kaba ufalanmış ekmekler, dereotu, roka, yeşil soğan, baharatlar ve sarımsak koyulur.
  5. İçerisine azar azar su koyularak yoğurulur. (Kulak memesi kıvamında köfte olmalıdır, su ona göre ayarlanmalıdır.)
  6. Hamur olunca küçük bezeler koparılıp ekmek köfteleri yapılır.
  7. Tavaya zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca ekmek köfteleri koyulur ve arkalı önlü pişirilir. Sıcak servis edilir. (Malzemelerin miktarını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.)

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma