SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Çorba Tarifleri
Hokkaido
Hokkaido
Meltem Keskin
Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21
Tarif
6
Takipçi
Güncelleme tarihi:
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
11 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Balkabağı içindeki sunumuyla içleri sıcacık yaparken🥰Bağışıklıkları güçlü tutacak💪 çorba tarifi.
Hokkaido Tarifi İçin
Malzemeler
1 adet balkabağı
1 adet soğan
2 adet patates
1 adet kapya biber
Küçük kahve fincanı karabuğday
Organik hardal tozu
Öğütülmüş tane karabiber ve zerdeçal
Sarımsak tozu
Kırmızı toz biber
Biraz muskat rendesi
Hokkaido
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Balkabağımızı karbonatlı suda biraz bekletip iyice durulayalım. (Kabuğu da yenilebiliyor.)
Şapkasını kesip kabağın içini bir kaşık yardımıyla oyarak çıkartalım.🥄
Tencerede soğanlarımızı biraz kavuralım. Biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kestiğimiz kabak ve patateslerimizi de tenceremize koyalım. Baharatlarımızı serpip biraz karıştıralım.
Kaynar suyumuzu ve yıkadığımız karabuğdaylarımızı da ekleyip hepsi yumuşayana kadar pişirelim.
Yumuşayınca el blenderiyle bizztlayalim 🙃 Kıvamına göre dilerseniz su ekleyebilirsiniz.
Kabağımızı önceden 150 derecede ısıttığımız fırına koyup yaklaşık 4 dakika pişirelim.
Kabağın çok yumuşamaması gerekiyor. İçine çorba koyacağız. (Çorbayı içtikten sonra kabuğunu tekrar fırınlayıp yiyebilirsiniz.) ⚠️
Tencerede hazırladığımız çorbayı kabağa koyup 7 dakika daha fırınlayalım. Ve kendimize ve sevdiklerimize tatlış balkabağı içinde sunalım.
Kabak yemek istemeyen çocuklara da bu şekilde neşeli sunumlarla dilerim sevdirebilirsiniz. 🙏
Tarif Kategorileri
Çorba Tarifleri
Sizden Çorba Tarifleri
Sebzeli Çorbalar
Sizden Lezzetler
Benzer Tarifler
Brokoli ve pirinçli yoğurt çorbası
Mercimekli mantar çorbası
Kavanozda vezir çorbası
Pancarlı Mantı Çorbası
Bal Kabağı Çorbası
Pancar Sulu ve Mor Havuçlu Çorba