Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası
Meltem Ateş
8 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Brokoli Ve Pirinçli Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 150 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın.
  2. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 
  3. Brokoli çiçeklerini ufak parçalar halinde doğrayın. Yapışma tabanlı bir tencerede bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Brokolileri ekleyip bir iki dakika karıştırarak kavurun.
  4. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpıcı ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederken yavaşça 150 ml sıcak su ilave edin. Yoğurtlu karışımı brokoliye ekleyin.
  5. Pirinç ve nohutu da ilave edip kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Kaynama noktasına gelince hemen ateşten alın ve tuzunu ayarlayın.
  6. Ufak bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp içine sarımsağı ekleyin. Yağ kızarmaya başlayınca naneyi ekleyip hemen ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. Bekletmeden servis edin. 

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli mantar çorbası
Kavanozda vezir çorbası
Pancarlı Mantı Çorbası
Bal Kabağı Çorbası
Hokkaido
Pancar Sulu ve Mor Havuçlu Çorba