SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Zerdeçallı Sebze Yemeği
Zerdeçallı Sebze Yemeği
Güncelleme tarihi:
07 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı Sebze Yemeği Tarifi İçin
Malzemeler
1 karnabahar
2 patates
2 havuç
Yarım su bardağı bezelye
1 soğan
200 ml krema
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber
Zerdeçallı Sebze Yemeği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Karnabaharı parçalara ayırın. Havucu şerit halinde, patatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Zerdeçal ilave edin. Karnabahar, patates ve havucu ekleyerek birkaç dakika soteleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kaynamaya başlayınca bezelyeleri ilave edip, kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz, karabiber ve krema ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Vejetaryen Yemekleri
Sebze Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği