SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Zerdeçallı Enginar
Zerdeçallı Enginar
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı Enginar Tarifi İçin
Malzemeler
4 dondurulmuş enginar
1 orta boy soğan
1 çorba kasesi iç bakla
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 tatlı toz şeker
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım limonun suyu
1 havuç
Zerdeçallı Enginar
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
İç baklaları bir gün öncesinden suda bekletip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Geniş bir tencerenin dibine kıyılmış soğanları yayın.
Üzerine sırasıyla önce baklaları, çok ince dilimlenmiş (sebze soyacağı ile soyabilirsiniz) sonra da doğranmış enginarları serpin.
Enginarların üzerine limon suyunu ekleyin. Zeytinyağı, tuz, şeker ve zerdeçalı küçük bir kapta karıştırdıktan sonra bu karışımı tencereye ilave edin.
Sıcak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Diyet Yemekleri
Sebze Tarifleri
Vegan Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği