SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması
Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması Tarifi İçin
Malzemeler
5~6 dal taze sarımsak
2 dal taze soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 kg bakla
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Yarım demet dereotu
5~6 dal nane
Taze Sarımsaklı Bakla Kavurması
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
İnce doğradığınız taze sarımsak ve piyazlık doğradığınız taze soğanı zeytinyağında soteleyin.
Sebzeler yumuşamaya başladığında baklayı ekleyip 7-8 dakika daha soteleyin.
Suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ilave edip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Sebze Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Vegan Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği