Sotelenmiş Mor Havuç
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mor havuç, Antakya bölgesinde keşir olarak bilinen mor havuç, kış aylarında bulunabilen lezzet ve sağlık deposu bir kök sebzedir. Salatalarda ve şalgam suyu yapımında kullanılır.

Sotelenmiş Mor Havuç Tarifi İçin

Malzemeler

Sotelenmiş Mor Havuç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçların kabuğunu temizleyip yıkayın ve çubuk şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip havuçları ekleyin.
  2. Birkaç dakika soteleyip tuzla tatlandırın. Haşhaş tohumlarını ve şarap sirkesini ekleyin.
  3. Ocaktan alıp üzerine taze çekilmiş renkli tane biber serpin. Servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Atıştırmalık Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği