- Koyun butunun etlerini keskin bir bıçak yardımıyla kemiklerinden ayırarak kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Eti tavaya alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Sarımsak dişlerini bütün olarak ete ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kekik ilave edip eti kendi yağıyla kısık ateşte kavurun.
- Domates, kabak, havuç, mantar ve pırasaları temizleyip iri iri doğrayın. Kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın.
- Sivri biberleri közleyin. Sebzeli kavurmayı servis tabaklarına paylaştırıp közlenmiş sivri biberle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dana etiyle hazırlayabileceğiniz nefis sebzeli et kavurma tarifine göz atın.