Sebzeli Et Kavurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sebzeli et kavurma lezzeti ile sofranızın yıldızı olacak. Sebzeler ile etin bir araya gelmesiyle oluşan bu lezzet misafir sofralarınıza çok yakışacak. Yanında pilav ya da lavaş ile servis edebileceğiniz sebzeli kavurmanın sebzelerini mevsim sebzelerine göre değiştirebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Sebzeli Et Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Et Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dana etini ince uzun parçalar halinde doğrayın. Soğanı rendeleyip bir kaba alın ve sıvıyağla karıştırın. Etleri bu sosun içinde 1 saat bekletin.
  2. Sebzeleri temizleyip doğrayın. Etin sosunu süzüp tencereye alın. Tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri ekleyip kavurun. 
  3. Salçayı sıcak suda ezip etli karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
  4. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Yanında pilav, lavaş ya da ayran ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre ya da mevsimine göre farklı sebzeler ilave edebilirsiniz. 
  • Salçayı başta ekleyerek kavurabilirsiniz. 
  • Dilerseniz zeytinyağı ile tarifi tamamlayabilirsiniz.
  • Tarfite farklı sebzeler kullanıyorsanız pişme sırasına göre eklemeniz gerektiğini unutmayın.  

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Bayram Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği