Bu özel sebzeli bulguru yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Sebze suyunu kaynatın. İçine tereyağını ilave edip erittikten sonra bulgurun üzerine dökün ve üzerine bir kapak kapatarak 15 dakika bekletin.
Sarımsak ve soğanı küçük doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dörde bölünmüş kiraz domatesleri, küp doğranmış kabağı ve kırmızıbiberi ve mısırı ekleyip soteleyin.
Sebzeli karışımı bulgura ekleyin. İnce doğranmış fesleğen, maydanoz, limon suyu ve baharatları ekleyip hepsini harmanlayın.
Baton kek kalıbına streç folyo serin ve bulgurlu karışımı kalıba bastırarak doldurun. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Kalıbı ters çevirerek sebzeli bulguru servis tabağına aktarın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.