Şalgam Bastı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şalgam Bastı Tarifi İçin

Malzemeler

Şalgam Bastı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şalgamların kabuğunu soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Eti de aynı şekilde kesip tencereye alın.
  2. Tereyağını ekleyip kendi suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte kavurun. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pişirmeye devam edin.
  3. İri parçalar şekline doğradığınız şalgamı ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Su, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
  4. Şalgam ve et yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Yemeğin üzerine limon suyunu gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği