SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Safranlı Kereviz
Safranlı Kereviz
Güncelleme tarihi:
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Safranlı Kereviz Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
2 kereviz
10 küçük havuç
1 soğan
1 patates
50 gr tereyağı
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı krema
2.5 su bardağı tavuk suyu
1 tutam safran
Tuz
Üzeri için
Roka yaprakları
Safranlı Kereviz
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu suda bekletin.
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Safranı ekleyin.
Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ekleyip 5 dakika soteleyin.
Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın.
Yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği