Pirzolalı Kereviz Güveç
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pirzolalı Kereviz Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Pirzolalı Kereviz Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizleri soyup elma gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Ayvaları elma gibi dilimleyip limonlu suya ilave edin.
  2. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Mercimeği diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin.
  3. Soğanları 4 küçük fırın kabının dibine paylaştırın. Süzülmüş kereviz ve ayva dilimlerini ilave edin. Sebzelerin ortasına birer pirzola yerleştirin.
  4. Mercimek, doğranmış domates, defneyaprakları, su, sıvıyağ, tuz ve kekiği ilave edin. Üzerlerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın.
  5. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bol malzemeli etli güveç tarifine buradan göz atın. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği