SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Pırasa Kalye
Pırasa Kalye
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pırasa Kalye Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kuzu eti
1 kg pırasa
100 gr tereyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 limonun suyu
4 su bardağı et suyu
Pırasa Kalye
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pırasaları temizleyip 4-5 santim uzunluğunda kesin. Eti tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
Tereyağını ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Pırasayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Sıcak et suyu, limon suyu ve pirinci ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte et ve pırasa yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Sebze Tarifleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği