- Kuşbaşı etleri zar şeklinde doğrayın. Sivri biberi temizleyip doğrayın. Pırasaları temizleyip 2-3 cm eninde verev parçalara kesin.
- Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, 1 kaşık limon suyu ve tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp iyice süzün.
- Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları bir kapta hafif çırpın. Pırasaları önce una sonra yumurtaya bulayın.
- Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Pırasaları yayvan bir tencereye dizin.
- Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Et, sivribiber, sarı dolmalık biber ve salçayı ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
- 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Etli harcı pırasaların üzerine döküp 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Tavuk eti ve hindi ciğeri ile hazırlanan Girit usulü çullama tarifine göz atabilirsiniz.