Pırasa Çullaması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasa Çullaması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Pırasa Çullaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı etleri zar şeklinde doğrayın. Sivri biberi temizleyip doğrayın. Pırasaları temizleyip 2-3 cm eninde verev parçalara kesin.
  2. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, 1 kaşık limon suyu ve tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp iyice süzün.
  3. Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları bir kapta hafif çırpın. Pırasaları önce una sonra yumurtaya bulayın.
  4. Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Pırasaları yayvan bir tencereye dizin.
  5. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Et, sivribiber, sarı dolmalık biber ve salçayı ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  6. 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Etli harcı pırasaların üzerine döküp 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Tavuk eti ve hindi ciğeri ile hazırlanan Girit usulü çullama tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Pırasalı Tarifler Diyet Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği