Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları doğrayıp tavaya alın.
15 gr tereyağı ekleyip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Bir tutam tuz serpip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ekmek içini yumuşayana kadar sütte bekletip elinizle sıkarak ufalayın. Ekmek içi, galeta unu, kaşarpeyniri ve yumurtaları çukur bir kapta karıştırın.
Ispanaklı harcı ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız köfte harcından limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve orta kısımlarını çukurlaştırın.
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri yuvarlak dilimlere kesip köftelerin çukur yerlerine yerleştirin.
Kalan tereyağını tavada eritip ıspanak köftelerinin üzerlerine gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Pul biber serpip sıcak veya ılık servis yapın.