Alaca soyulmuş patlıcanları uzunlamasına
dörde bölerek 2 cm’lik parçalar şeklinde doğrayın.
Tuz ve limon suyu eklenmiş su dolu
derin bir kasede 20-30 dakika bekletin ve süzün.
Zeytinyağı tencerede ısıtın. Soğanların
kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Üzerine
ince doğranmış sivri biberleri, patlıcanları,
sarımsak ve küp doğranmış 2 domatesi ilave
edin. Kalan domatesleri rendeleyin. İçerisine
zeytinyağı, tuz ve yarım çay bardağı su ekleyerek
orta ateşte pişirin. Ocağı kısarak pişirmeye
devam edin. Patlıcanlar hafifçe yumuşadığında
pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayınca
küp doğranmış peynirleri ekleyin ve tencereyi
ocaktan alın. Yemeği ılık olarak servis yapın.