Patates Sulusu Tarifi
Selin Hıdır
592 Tarif       0 Takipçi
Patates Sulusu Tarifi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patates Sulusu Tarifi: Evdeki malzemelerle zahmetsizce hazırlanabilen, sıcacık bir tencere yemeği arıyorsanız, bu klasik patates sulusu tarifi tam size göre! Yumuşacık patateslerin salçalı ve baharatlı suyla buluştuğu bu sade ama lezzet dolu patates sulusu yemeği tarifi, sofralara hem nostalji hem de doyuruculuk getiriyor. Peki; patates sulusu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Etli Patates Yemeği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Patates Sulusu kaç kaloridir?

Bir porsiyon Patates Sulusu 200 kaloridir.

Patates Sulusu Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Sulusu Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye sıvı yağı ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip orta ateşte, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  2. Kavrulmuş soğanlara domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak birkaç dakika kavurun.
  3. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Patatesleri salçayla 2-3 dakika kavurun.
  4. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kuru naneyi (isteğe bağlı) ekleyin. Ardından sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  6. Patates sulusu yemeğini servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Özellikle sade pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile birlikte servis edildiğinde harika bir uyum yakalar.
  • Bir kase sade yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz.
  • Servis etmeden önce üzerine kıyılmış maydanoz, taze kekik ya da dereotu serpebilirsiniz.
  • Yanına biraz közlenmiş kırmızı biber veya kornişon turşu ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tencere yemekleri için çok nişastalı olmayan, dağılmayan patatesler tercih edilmelidir (örneğin sarı patates). Aksi halde patatesler eriyip yemeğin kıvamını bozabilir.
  • Salçayı ekledikten sonra birkaç dakika kavurmak, çiğ tadını yok eder ve yemeğe daha derin bir aroma kazandırır.
  • Kırmızı toz biber, karabiber ve nane yemeğin karakterini oluşturur. İsteğe bağlı olarak kimyon veya kekik de ekleyebilirsiniz ama ölçüyü kaçırmamak önemli.
  • Sıcak su eklemek pişirme süresini kısaltır ve tencerenin ısısını düşürmeden yemeğin daha iyi pişmesini sağlar.
  • Yemeğin çok sulu olmasını istemiyorsan, son 5 dakika kapağını hafif aralayarak pişirebilirsiniz. Daha koyu kıvamlı olur.
  • Bu tarz tencere yemekleri, ertesi gün daha da lezzetlenir. Dolapta saklayıp ısıtarak servis edebilirsin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yemek Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Patatesli Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Mantarlı Nohut Yemeği
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği