Naneli Patlıcan Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Naneli Patlıcan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Naneli Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve içlerini oyarak çıkartın ve 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, ayçiçeği yağı ve nohudu ilave edip karıştırın. Karışımı patlıcanların içlerine doldurup domates ile kapatın ve tencereye dizin. Üzerine domates rendeleyip zeytinyağı gezdirin. Sıcak su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen dolmaları fırın kabına aktarın. Tereyağını eritip nane ile karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği