Kuskus Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pilav tarifleri arasında hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan kuskus pilavını, kalabalık yemek sofralarında servis edebilirsiniz. Farklı malzemelerle kuskus pilavını zenginleştirmek sizin elinizde; isterseniz sebzeli, isterseniz de salçalı olarak sofralarınızda yer verebilirsiniz.

Domatesli pirinç pilavı tarifi için göz atabilirsiniz.

1 porsiyon kuskus pilavı kaç kalori?

1 porsiyon kuskus pilavı 320 kaloridir.

Kuskus Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuskus Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir tencereye ayçiçek yağı ekleyip kuskus ve tel şehriye ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  2. Ardından kaynattığınız suyu ilave edip tuz ekleyin ve kapağını kapatın.
  3. Kuskus yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin, pişen kuskusların demlenmesi için ocağın altını kapatıp 5-10 dakika bekleyin.
  4. Kuskus pilavı servise hazır, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Dilerseniz kuskus pilavının içerisine havuç, domates, biber gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.
  • Kuskus pilavının üzerini ince kıyılmış maydanoz ya da derotu ile süsleyebilirsiniz
  Püf Noktası
  • Kuskus pilavının güzel pişmesi için ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Fas Mutfağı Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği