- Pırasaları temizleyip kıyın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Pırasaları yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın.
- Tavuk etini tel tel ayırın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Beyaz peyniri ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın.
- Yumurtalar, peynir, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi çukur bir kaba alıp karıştı rın. Pırasa, taze soğan ve tavuk etini ekleyip harmanlayın.
- Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
- Mısır özü yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ilave edip sık sık çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Sos için, tereyağını tencerede eritip mısır nişastasını ekleyin. Devamlı karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ekleyip yedirin.
- Köri ve tuzla tatlandırıp ocaktan alın. Kızarmış köfteleri ilave edip üzerine maydanoz serpin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yaklaşık 30 dakika da hazırlayabileceğiniz klasik pırasa köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.