- Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup
geniş bir karıştırma kabına alın. Bir çatal
yardımıyla ezin. Süt ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ve
ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye
kadar soteleyin.
- Rendelediğiniz
kırmızı lahanayı da ilave edin ve lahana yumuşayıncaya
kadar soteleyip ocaktan alın.
- Ilınan kırmızı lahanayı patatese ilave edip
elinizle yoğurun. Patatesli harçtan cevizden
biraz daha büyük parçalar kopartın.
- Elinizle
yuvarlayın ve hafif bastırarak yassılaştırın.
Kırmızı lahanalı patates köftelerini yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Aperitif tatlar arasına ekleyebileceğiniz sade patates köftesi tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.